eur:
394.92
usd:
365.46
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Yellow and red steppe tulips among clay soil and sparse vegetation against the background of blue and white industrial buildings and blue sky
Nyitókép: Owsigor

Letartóztattak két külföldit a bajkonuri űrközpontban

A két személyt állítólag illegális tevékenységek szervezésével gyanúsítják.

Letartóztattak két külföldi, egy brit és egy fehérorosz állampolgárt a kazahsztáni Bajkonurban található orosz űrközpontban - jelentette be Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz Orosz Szövetségi Űrügynökség vezérigazgatója.

A brit állampolgár Benjamin Rich, aki vlogot vezet utazásairól YouTube-csatornáján, amelyet 3,3 millióan követnek. A fehérorosz állampolgár Alina Celjupa.

Letartóztatásukra a 112-es rakétaindító állomás területén került sor - írta Rogozin a Telegramon.

Jelenleg mindketten Bajkonur város belügyi osztályán vannak, és nyomozás zajlik ellenük.

A két személyt állítólag illegális tevékenységek szervezésével gyanúsítják.

Rogozin sem személyazonosságukról, sem az ellenük felhozott vádak jellegéről nem közölt további részleteket.

Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×