INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

kim dzsong un

mun dzse in

észak-korea

dél-korea

köszönet

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára beszél a párt központi bizottság ülésének negyedik napján Phenjanban 2021. június 18-án.

Nem mindennapi dolgot művelt Kim Dzsong Un

Infostart

Az észak-koreai diktátor levélben köszönte meg a leköszönő dél-koreai elnöknek a két ország közti kapcsolatok javításáért tett erőfeszítéseit.

A két ország vezetője levélváltásban hálálkodott egymásnak három héttel azelőtt, hogy Mun Dzse In leköszönne a pozíciójából. Helyét egy konzervatív politikus veszi majd át, aki szigorúbb fellépést ígért Észak-Koreával szemben – írja a Reuters, melyet a 24.hu szemlézett.

Szakértők megjegyezték, bár egy meglehetősen ritka gesztusról van szó, hosszabb távon valószínűleg nem igazán lesz gyakorlati hatása a félsziget újraegyesítésére. Az is meglehet, teszik hozzá, hogy Kim Dzsong Un csak taktikai megfontolásból írt levelet a dél-koreai elnöknek, hogy aztán az utódjára tudja kenni, ha netalán valamiért romlanának a Korea-közti kapcsolatok.

A KCNA észak-koreai hírügynökség beszámolója szerint Kim megköszönte az erőfeszítéseket Munnak, továbbá elismerte a munkáját. Mun irodája szintén megerősítette, hogy a két vezető baráti leveleket váltott egymással.

A búcsúzó dél-koreai elnök arról írt, a konfrontáció időszakának véget kell vetni, és a dialógus időszakának kell azt felváltania. Szerinte ez lesz a következő adminisztráció legfőbb feladata. Kim ehhez annyit fűzött hozzá, hogy történelmi csúcstalálkozóik miatt az embereknek van reményük a jövőt illetően, és ebbe a reménybe kell fáradhatatlanul kapaszkodnia mindkét oldalnak.

Nyitókép: MTI/EPA/KCNA
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018