eur:
389.55
usd:
361.69
bux:
68437.9
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
KYIV, UKRAINE - APRIL 05: A primary and secondary school building in the village of Buzova is seen as damaged due to the violent clashes in Kyiv, Ukraine on April 05, 2022. The Ukrainian forces regained the control of Buzova after the Russian military left the capital Kyiv. (Photo by Metin Aktas/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Metin Aktas/Anadolu Agency via Getty Images

Benzinkút közelében találtak újabb tömegsírt

Ukrajna főügyésze szerint az orosz csapatok szerte az országban háborús bűncselekményeket követnek el.

Újabb tömegsírt találtak, ezúttal a Kijev melletti Buzova faluban – közölte a Reuters egy ukrán tisztviselőre hivatkozva. A tömegsírt azután fedezték fel, hogy az orosz erők kivonultak a területről.

Tarasz Didics, a Buzovát is magában foglaló Dmitrivka vezetője elmondta: az áldozatokat egy benzinkút közelében lévő árokban találták meg. A halottak pontos számáról még nem tudni - írja a Guardian.

Közben Ukrajna főügyésze, Irina Venediktova arról beszélt, nem kérdés, hogy Oroszország háborús bűncselekményeket követ el szerte az országban.

„Reggelig 1222 halottunk van csak a kijevi régióban. Amit látunk minden régióban, azok háborús bűncselekmények, emberiesség elleni bűncselekmények, és mindent megteszünk, hogy helyrehozzuk” - mondta a brit Sky News csatornának.

Háborús bűncselekménynek nevezte a Kramatorszk vasútállomása elleni bombatámadást is, ahol legalább 50-en meghaltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
A pesti Csikágó újraéled

A pesti Csikágó újraéled

Budapest talán egyik legtöbbször sztereotipizált városrésze a VIII. kerület. A negatív konnotációktól most elvonatkoztatva gondoljunk csak bele, hogy a területén található a Palotanegyed, illetve megannyi ismert galéria választotta ezt a környéket székhelyéül. A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Műtárgyak Éjszakája Fesztivál idén több mint 100 művészeti programot sorakoztat fel. Ezekből válogattunk számotokra, különös figyelmet fordítva a VIII. kerület művészeti, kulturális sokszínűségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×