eur:
389.17
usd:
362.52
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nő halad el egy tüzérségi támadásban megrongálódott épület előtt Mariupolban 2022. március 13-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Remélik, tényleg indulhat a civilek evakuálása

Több tonna élelmiszert foglaltak le az oroszok.

Az oroszok hadsereg ígéretet tett arra, hogy pénteken délelőtt megnyitják a humanitárius folyosót Mariupolból Zaporizzsjába, Berdjanszkon keresztül, ahol ellenőrző pontot állítanak fel. Az ostromlott városban még nagyjából 100 ezer civil tartózkodik. Csütörtökön még nem sikerült a folyosót felállítani.

Irina Verescsuk ukrán miniszter arról számol be, hogy csütörtökön 1458 ember jutott el Zaporizzsjába autón. Közülük 631 Mariupolból érkezett, 827 pedig más településekről.

Csütörtökön 45 busz indult el Mariupolba, ezek közül nagyjából 30-at Berdjanszknál várakoztattak az oroszok. 12 busz segélyekkel megpakolva Melitopolba ment, de a 14 tonna élelmiszert és gyógyszereket az orosz erők lefoglalták, elkobozták – mondta a miniszter a CNN beszámolója szerint.

"Ez az ár a megállapodott folyosókért és a Vöröskereszt garanciáiért. Tárgyalunk a buszok visszaküldéséről, és arról, hogy a melitopoli lakosokat ezekkel a buszokkal evakuálhassák” – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×