eur:
385.48
usd:
354.41
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
LVIV, UKRAINE - MARCH 26: Smoke rises as a result of the Russian attacks on Ukraine, in Lviv, Ukraine on March 26, 2022. (Photo by Abdullah Tevge/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Abdullah Tevge/Anadolu Agency via Getty Images

Légicsapás érte Lviv városát

Többen megsebesültek.

Légicsapás érte szombaton a nyugat-ukrajnai Lviv (Lemberg) városát - közölte Andrij Szadovij, Lviv polgármestere. Makszim Kozickij megyei kormányzó hozzátette, hogy két rakéta csapódott be, és öten megsebesültek, Ihor Zinkevics, a helyi önkormányzat illetékese három robbanásról számolt be.

A rakéták egy olajraktárat és egy katonai üzemet találtak el, mindkét létesítmény lakónegyedben volt.

A CNN amerikai hírtelevízió helyszíni tudósítója megerősítette a támadás hírét, és arról számolt be, hogy három erős robbanás rázta meg Lviv külvárosát.

Andrij Szadovij polgármester szerint a légicsapás üzenet volt Joe Biden amerikai elnöknek, aki Lengyelországban tartózkodott. Lviv nagyjából 80 kilométerre fekszik a lengyel határtól.

"Az egész világnak fel kellene ismernie, hogy a fenyegetés elképesztően komoly" - tette hozzá.

A harci cselekmények mindeddig kevéssé érintették ezt a nagyvárost, ahova nagyon sok menekült érkezett Ukrajna más részeiből, és több ország is ide helyezte át nagykövetségét Kijevből.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Ficót továbbra is műtik.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Az orosz fegyveres erők szolgálatba állították a nukleáris töltet hordozására is alkalmas Bulava interkontinentális ballisztikus rakétát. Miközben tovább folynak a harcok Harkiv megye Oroszországgal határos területein, az ukrán hírszerzés attól tart, hogy Szumi régió ellen is támadás indulhat. Az ukrán vezérkar szerdai jelentése szerint csapataiknak részben sikerült kiszorítaniuk az orosz erőket Vovcsanszkból. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×