eur:
392.97
usd:
366.41
bux:
66861.19
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Súlyos informatikai válsággal néz szembe Oroszország

A tárhelykapacitás súlyos hiányával kénytelenek szembesülni a következő két hónapban, mivel az adattárolási infrastruktúra egy jelentős részét biztosító felhőinformatikai szolgáltatók többsége Ukrajna lerohanását követően elhagyta az országot.

Az orosz kormány folyamatosan keresi a megoldást az informatikai tárolási probléma megoldására: szóba került az összes rendelkezésre álló hazai adattárhely bérbevétele, és az országból kivonult vállalkozások által hátrahagyott informatikai erőforrások lefoglalása is – írja a BleepingComputer, amit a Portfolio szemlézett.

A javaslatok a Digitális Transzformációs Minisztériumban tartott megbeszélésen merültek fel, ahol olyan nagy orosz piaci szereplők vettek részt, mint a Sberbank, az MTS, az Oxygen, a Rostelecom, az Atom-Data, a Croc és a Yandex.

A Kommersant orosz hírportál szerint a részvevők úgy becsülték, hogy nagyjából 2 hónapjuk lehet vissza mielőtt kifogynak a rendelkezésre álló tárhelyből. A bevezetett szankciók miatt az orosz cégek kénytelenek voltak a hazai felhőszolgáltatókhoz fordulni, miután a nyugati cégek megszakították üzleti kapcsolataikat az országgal.

A MegaFon orosz mobilszolgáltató helyi forrásból származó tárkapacitásigénye az ötszörösére, az MTS-é a tízszeresére nőtt, a VK-nak pedig mindössze egy hét alatt 20 százaléknyi tárhelyet kellett pótolnia.

Az orosz állami ügynökségek igényei ráadásul exponenciálisan nőnek a mostanában elindított okos város projektek miatt, amik keretében kamerás megfigyelőrendszereket és arcfelismerő berendezéseket telepítenek szerte az országban

Sok helyet szabadíthatna fel, ha az internetszolgáltatók megszüntetnék a streamingszolgáltatásokat, és más online szórakoztató platformok működését is korlátoznák. Szintén lehetséges megoldás az összes elérhető tárhely felvásárlása a hazai adatfeldolgozó központoktól. Ez viszont azért lenne probléma, mert a szórakoztató platformoknak folyamatos a tárhelyigénye.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×