eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels

Négy hét után találtak rá az esőerdőben eltéved két fiúra

Bár nagyon legyengültek és lefogytak, teljes felépülésükre számítanak az őket kezelő kórházban.

Még február 18-án tűnt el Glauco és Gleison Ferreira az Amazonas őserdőben, miután kis madarakat kergetve eltévedtek. A hat- és nyolcéves helyi fiúkra véletenül bukkant rá kedden egy favágó a BBC cikke szerint.

Eltűnésüket követően helyi lakosok százai keresték a fiúkat, de az erőfeszítések az esős évszakban, amikor a szokásosnál is nehezebb az esőerdőben közlekedni, hiábavalónak bizonyultak. Hivatalosan február 24-én fejezték be keresésüket a hatóságok, de a lakosság ezután sem adta fel a reményt, tovább kutatott utánuk.

A két gyerekre Palmeira in the Lago Capanã rezervátumtól, a fiúk lakhelyétől hat kilométerre bukkant rá egy favágó. Közelükben kezdett munkába, amikor meghallva azt az egyik fiú kiabálni kezdett.

A hangokat követve bukkant rá a férfi a két gyermekre, akik a földön fekve, éhesen és gyengén, horzsolásokkal teli várták megmentőjüket.

A fiúk elmondták, hogy a dzsungelben töltött hetek alatt nem ettek semmit, csak esővizet tudtak inni. először a Manicoréban található kórházba szállították őket, majd később Manausba vitték át mindkettejüket.

Nem ez az első alkalom, hogy valaki eltéved az Amazonas esőerdejében: tavaly januárban Antonio Sena pilóta 36 napot töltött az Amazonas egyik legkietlenebb részén, miután lezuhant a repülőgépe. 2008-ban egy 18 éves őslakos 50 napra tűnt el az Amazonas egyik távoli területén, miután vadászni indult, és nem sokkal azután, hogy megtalálták, meghalt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×