eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Az orosz-ukrán háború elől menekülők várakoznak az ungvári vasútállomás előtt 2022. március 9-én. A pályaudvarra érkező menekülteket buszokkal szállítják tovább a kárpátaljai városhoz közeli szlovák és magyar határátkelőhelyekre.
Nyitókép: Nemes János

Özönlenek a menekültek, Ungvár megtelt

Kárpátalja székvárosa megtelt. Ungváron 30 ezer menekült tartózkodik – közölte Denisz Man megyei képviselő.

Ötezer háborús menekültet különböző intézményekben szállásoltak el, több helyet egyszerűen már nem tudnak kialakítani. Huszonötezren a magánszektorban találtak menedéket. Jelenleg már képtelenség kiadó lakást találni. A megyei tanács korábbi alelnöke arra szólította fel a kistérségek vezetőit, alakítsanak ki a településeken ideiglenes ellátóhelyeket, mert Ungváron és más nagyobb városokban erre már nincs mód – írja a Kárpáti Igaz Szó internetes kiadása.

A kárpátaljai megyeszékhely lakossága a háború előtt körülbelül 110 ezer főt tett ki, de ez a szám alig két hét alatt gyakorlatilag a harmadával nőtt. Félő, hogy a város működőképessége belerokkanhat.

Azt kérik a menekültektől, akik saját járművel érkeztek, hogy tegyék le gépkocsijaikat és gyalogosan közlekedjenek, mert Ungvár “megfullad” a hatalmas járműáradattól.

Kárpátalja előzetesen 50 ezer menekült elszállásolására készült, de ennek többszöröse érkezett és a hullám még nem ért véget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×