INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

ukrajna

orosz-ukrán-konfliktus

front

esküvő

Házasságot köt Valerij és Leszja, az ukrán területvédelmi alakulatok két tagja egy Kijev melletti támaszponton 2022. március 6-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.

A fronton házasodott össze két ukrán katona

Infostart

Huszonkét év után kötötték össze életüket bajtársaik előtt. Vitalj Klicsko is elment gratulálni nekik.

Leszja Ivascsenko civil állását hagyta ott, amikor az orosz-ukrán háború elkezdődött: Kijev környékén teljesít védelmi szolgálatot az ukrán hadseregben. Valerij Filimonovot, partnerét azóta nem látta, hogy hadiállapot állt be, vasárnap azonban újra találkoztak, hogy összekössék életüket.

Egy tábori lelkész adta össze a párt: Ivascsenko egyenruhában, de fátyolban és rózsacsokorral mondta ki az igent.

"Boldog vagyok, hogy élünk, hogy ez a nap eljött, hogy a férjem él és velem van. Eltökéltek vagyunk, hogy visszaszorítjuk az ellenséget, visszavesszük a földjeinket és győzni fogunk"

- mondta Ivascsenko a vasárnapi esküvői szertartás után.

Kijev, 2022. március 6.
Házasságot köt Valerij és Leszja, az ukrán területvédelmi alakulatok két tagja egy Kijev melletti támaszponton 2022. március 6-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Házasságot köt Valerij és Leszja, az ukrán területvédelmi alakulatok két tagja egy Kijev melletti támaszponton 2022. március 6-án. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

A párnak van egy 18 éves lánya, aki a hírek szerint nem vett részt a szertartáson. A kijevi polgármester, Vitalij Klicsko azonban ott volt és gratulált a párnak.

"Csak nagyon szerény szertartásra számítottam. Azt gondoltam, hogy csak kimondjuk az igent: meglepetés volt a katonatársaimtól és a parancsnokainktól, hogy úgy döntöttek, valódi szertartást rendeznek, hogy megmutassák, mindennek ellenére mi mind bízunk a jövőben, az élet megy tovább" - árulta el a menyasszony a Sky News stábjának.

Kijev, 2022. március 6.
A kijevi polgármester, Vitalij Klicsko egykori nehézsúlyú profi ökölvívó (j) gratulál házasságkötésük után Valerijnak és Leszjának (b), az ukrán területvédelmi alakulatok két tagjának egy Kijev melletti támaszponton 2022. március 6-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
A kijevi polgármester, Vitalij Klicsko egykori nehézsúlyú profi ökölvívó (j) gratulál házasságkötésük után Valerijnak és Leszjának (b), az ukrán területvédelmi alakulatok két tagjának egy Kijev melletti támaszponton 2022. március 6-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Az esküvőről készült videót azért osztották meg a közösségi médiában, hogy az is javítsa a morált egy olyan időszakban, amikor sokan döntöttek úgy, hogy harcolnak a hazájukért.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018