eur:
385.49
usd:
354.33
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Az ukrán rendkívüli helyzetek állami szolgálata által közreadott kép egy lelőtt orosz repülőgép maradványairól az észak-ukrajnai Csernyihivben 2022. március 5-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/Az ukrán rendkívüli helyzetek állami szolgálata

Ukrajna állítja, több mint 11 ezer orosz esett el a háborúban

Sok sebesült orosz katonát rögtön küldenek vissza harcolni - közölték.

Az ukrán védelmi minisztérium adatai szerint az orosz invázió kezdete óta több mint 11 ezer orosz katona vesztette életét.

Emellett 285 orosz tankot, 985 felfegyverzett járművet, 109 tüzérségi rendszert, 44 repülőt és 48 helikoptert tettek harcképtelenné.

Arról is beszámoltak, hogy szombaton több mint 650 sebesült orosz katonát vittek a Luhanszkban található Brijanka kórházába. A többségük súlyos állapotban van. A kórházban kevés hely van, akiket elsősegélyben részesítenek, vissza is küldenek a harctérre, ágyútölteléknek - fogalmaznak az ukrán erők.

Azt állítják, a hatodik ezred retteg, vannak, akik dezertálnának.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×