INFORÁDIÓ
2022. december 5. hétfő
Vilma

ukrajna

özvegy

hősi halott

Candles Burning at Night. White Candles Burning in the Dark with focus on single candle in foreground

Megszólalt az ukrajnai harcokban elhunyt Kis Sándor özvegye

Infostart

Férje tíz éve szolgált az ukrán hadseregben, egy rakéta becsapódása következtében hunyt el 29 évesen, két kisfiút hagyott hátra. Feleségének egy kórház halottasházában 12 holttest közül kellett azonosítania.

Megszólalt a Borsnak az ukrán-orosz háború magyar származású hősi halottjának felesége. A hadiözvegy maga jelentette be a közösségi profilján, hogy a tengerészként szolgáló Kis Sándor elesett a csatában. A 29 éves Kis Sándor egy rakéta becsapódása következtében hunyt el. A hősi halott özvegye elmondta: fontosnak tartja, hogy az egész világ megismerje férje történetét.

Kiderült, hogy a férfi tíz éve katona az ukrán hadseregben, az orosz megszállás alatt a Krím-félszigeten tartózkodott. A terrorellenes alakulat tagja volt. „A férjem a hivatásának tekintette a katonaságot. Az életét áldozta a hazáért” – mondta az özvegy.

„Néhány perccel a rakétatámadás előtt beszéltünk vele. Amikor a robbanás bekövetkezett, próbáltam Sándort telefonon hívni, de nem lehetett” – mesélte.

A halottak listáján nem találták a nevét, a sebesülteket ápoló kórházban leküldték a halottasházba. 12 holttest – köztük nők – közül azonosította. Kis Sándor a dél-ukrajnai Ocsakov városát védte, amikor életét vesztette, két kisfiút hagyott hátra.

„Büszke vagyok a férjemre! – mondta az asszony. – Hiszek a gyermekeim szép jövőjében, a jobb életében, ugyanakkor mérhetetlenül fáj, hogy a fiaink apa nélkül fognak felnőni. A háború tönkretette az életünket, és elvette a hitvesemet.”

Nyitókép: Lukasz Kochanek/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018