eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Kalifornia most tanulja meg, hogy az egy medve valójában három

"Ez a medve minden félelmét elveszítette az embertől, ezért veszélyes" - vélekedtek a házakba betörő kaliforniai medvéről még vasárnap.

A Hank, a tank néven emlegetett, több mint 200 kilogrammos barna medve, amelyik hónapok óta kertekbe és házakba tör be Kaliforniában, DNS-e alapján valójában legalább három óriás ragadozó.

Az állatok több mint 30 ingatlanba hatoltak be az elmúlt hónapokban a Tahoe-tó környékén. A környezetvédelmi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy hamarosan medvecsapdákat állítanak fel, hogy megjelöljék az állatokat, és genetikai anyagot gyűjtsenek tőlük - írta a The Guardian online kiadása.

Ezután "megfelelő élőhelyre" viszik őket. A projekt keretében egyetlen medvét sem altatnak el.

Több mint 150 incidensről érkezett jelentés az Észak-Kaliforniából Nevadába átnyúló területről. A Tahoe Keys lakónegyedben az "egyik Hank" pénteken betört egy ablakot és átpréselte magát rajta, míg a lakók otthon voltak - számolt be róla a CBS Sacramento. A rendőrök addig zajongtak a kertben, míg az állat ki nem jött a hátsó ajtón és be nem szaladt az erdőbe.

Vasárnap Peter Tira, a kaliforniai rendőrség szóvivője azt mondta, ez a medve minden félelmét elveszítette az embertől, ezért veszélyes.

"A nagy baj vele, hogy ilyen hatalmas. Megtanulta használni a testi erejét, hogy betörje az ajtókat, kapukat" - tette hozzá.

Helyi állatvédők szerint Hank "erdei bogyókon és lárvákon nem hízott volna ekkorára", valószínű, hogy rákapott az emberi táplálékra, hatalmas méretei ennek a számlájára írhatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×