eur:
381.96
usd:
353.75
bux:
58424.86
2023. december 7. csütörtök Ambrus
2017. május 29-én készült kép a British Airways (BA) brit légitársaság utasszállító gépeiről a londoni Heathrow repülőtéren. 2019. szeptember 9-én negyvennyolc órás sztrájkot indítottak a British Airways pilótái bérköveteléseik nyomatékosítására.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Váratlan feladatot kapnak a British Airways pilótái

A brit légitársaságnál nagy a munkaerőhiány, ezért a pilótákat kérték meg arra, hogy egyes járatokon segítsenek be a légiutas-kísérőknek.

A London-City repülőtérről járatokat üzemeltető Cityflyer leányvállalatnál akadtak gondok a személyzet létszámával. Az Embraer 190-esekkel repülő vállalat arra kérte pilótáit és más beosztásban dolgozóit, hogy jelentkezzenek légiutas-kísérő képzésre, így beugróként el tudnák látni ezt a munkakört. Cserébe a pilótafizetésüket kapják akkor is, ha épp utaskísérőként dolgoznak – írja az airportal.hu.

A cég 2010-ben egy munkabeszüntetés idején már igyekezett így sztrájktörőket alkalmazni, most a munkaerőhiánnyal indokolták a program újraindítását.

A British Airways szóvivője közölte, büszkék arra, hogy elindították a cégen belüli képzési programot, és így több dolgozójuknak tudják biztosítani, hogy közvetlenül az utasokkal foglalkozzanak. Ettől függetlenül a légitársaság folytatja a toborzást, a nyári csúcsidőszakig háromezer munkavállalót szeretne felvenni.

Címlapról ajánljuk

Nacionalistából lett Putyin-hívő a megölt ukrán politikus

Az ukrán biztonsági szolgálat magára vállalta egy Oroszországba menekült, Moszkva-párti volt ukrán képviselő meggyilkolását. A köpönyegforgató és bizarr politikai karriert befutott Ilja Kivát egy Moszkva-környéki faluban találták holtan, néhány órával azután, hogy felszólította Zelenszkij elnököt: kövessen el öngyilkosságot.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×