eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
2017. május 29-én készült kép a British Airways (BA) brit légitársaság utasszállító gépeiről a londoni Heathrow repülőtéren. 2019. szeptember 9-én negyvennyolc órás sztrájkot indítottak a British Airways pilótái bérköveteléseik nyomatékosítására.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Váratlan feladatot kapnak a British Airways pilótái

A brit légitársaságnál nagy a munkaerőhiány, ezért a pilótákat kérték meg arra, hogy egyes járatokon segítsenek be a légiutas-kísérőknek.

A London-City repülőtérről járatokat üzemeltető Cityflyer leányvállalatnál akadtak gondok a személyzet létszámával. Az Embraer 190-esekkel repülő vállalat arra kérte pilótáit és más beosztásban dolgozóit, hogy jelentkezzenek légiutas-kísérő képzésre, így beugróként el tudnák látni ezt a munkakört. Cserébe a pilótafizetésüket kapják akkor is, ha épp utaskísérőként dolgoznak – írja az airportal.hu.

A cég 2010-ben egy munkabeszüntetés idején már igyekezett így sztrájktörőket alkalmazni, most a munkaerőhiánnyal indokolták a program újraindítását.

A British Airways szóvivője közölte, büszkék arra, hogy elindították a cégen belüli képzési programot, és így több dolgozójuknak tudják biztosítani, hogy közvetlenül az utasokkal foglalkozzanak. Ettől függetlenül a légitársaság folytatja a toborzást, a nyári csúcsidőszakig háromezer munkavállalót szeretne felvenni.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×