eur:
392.26
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Moszkvai Városi Bíróság által közreadott képen Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus az ítélethirdetést hallgatja 2021. február 2-án. A bíróság a Navalnijra az Yves Rocher-ügyben kiszabott felfüggesztett börtönbüntetést letöltendőre változtatta.
Nyitókép: MTI/EPA/Moszkvai Városi Bíróság

Per indult a börtönben ülő Alekszej Navalnij ellen

Csalás és a bíróság megsértése címén indult per Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus ellen kedden a Vlagyimir megyei 2. számú, pokrovi börtönben.

A tárgyaláson két esetet egyesítettek. Ha bűnösnek találják, a politikust 15 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.

Az első eljárást azon a címen indították Navalnij ellen, hogy a 2018-as elnökválasztási kampány alatt összegyűjtött 588 millió rubelnyi (jelenlegi árfolyamon több mint 2,4 milliárd forintnyi) kampányadományt, noha tudatában volt annak, hogy az úgynevezett Kirovlesz-ügyben történt korábbi elmarasztalása miatt el fogják tiltani a részvételtől. Ebből az összegből a vádirat szerint 356 millió rubelt (több mint 1,4 milliárd forintot) jogellenesen a saját céljaira költött el. Az ügynek négy adományozó a károsultja.

A második ügyet egy ügyésznek és egy tanúnak az "igazságszolgáltatás tekintélyét sértő" sértegetése címén indították. Navalnij abban a perben tanúsított kifogásolt magatartást, amelyben egy veterán rágalmazása címén tavaly februárban 850 ezer rubelre (csaknem 3,5 millió forintra) megbírságolták.

A tárgyalást abban börtönben rendezték meg, amelyben Alekszej Navalnij 2,5 éves büntetését tölti, amelyet az úgynevezett Yves Rocher-ügy miatt szabtak ki rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×