eur:
392.71
usd:
366.09
bux:
66785.71
2024. április 25. csütörtök Márk
Protesters wave Canadian flags while blocking access to the Ambassador Bridge during a demonstration in Windsor, Ontario, Canada, on Friday, Feb. 11, 2022. The premier of Canadas biggest province declared a state of emergency, warning protesters who are blocking a key border crossing and causing gridlock in the Canadian capital that they face severe consequences if they dont leave. Photographer: Galit Rodan/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Galit Rodan/Bloomberg/Getty Images

Megkezdődött az oszlatás a kanadai-amerikai határon

Megkezdődött szombaton a tiltakozók kiszorítása az Ambassador-hídról Kanada és az Egyesült Államok határán több mint 12 órával az után, hogy a bíróság kimondta, hogy a híd lezárása jogsértő.

A híd Észak-Amerika legforgalmasabb szárazföldi határátkelője, és a tiltakozók miatt több mint négy napon át teljesen megbénult, miután a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések ellen tiltakozók eltorlaszolták az utat mindkét irányba.

A windsori rendőrség a Twitteren arra szólított fel mindenkit, hogy békésen és a törvényekkel összhangban cselekedjen, láthatósági mellényt viselő fekete egyenruhások pedig felsorakoztak a tiltakozók járműveinél. A tüntetők száma a pénteki mintegy 200-ról szombatra 20-30-ra csökkent.

  • A magukat "szabadságkonvojnak" nevező, oltásellenes tiltakozás több mint két hete kezdődött Ottawában, ahol kamionsofőrök az ellen tüntettek, hogy a nemzetközi forgalomban dolgozó gépkocsivezetőknek kötelezővé tették az oltást.
  • Mostanra viszont általános kormányellenes és a koronavírus miatti korlátozásokat elutasító tiltakozássá vált.
  • A tiltakozók a két ország kereskedelmét biztosító Ambassador-híd mellett két kisebb határátkelőt is elfoglaltak Manitoba és Alberta államban.
WINDSOR, ON - FEBRUARY 12: Police arrive to clear protestors and their vehicles from a blockade at the entrance to the  Ambassador Bridge, that was sealing off the flow of commercial traffic over the bridge into Canada from Detroit, on February 12, 2022 in Windsor, Canada. As a convoy of truckers and supporters continues to occupy Ottawas downtown, blockades and convoys have popped up around the country in support of the protest against Canadas COVID-19 vaccine mandate for cross-border truckers. (Photo by Cole Burston/Getty Images)
Rendőrök érkeznek a tüntetés és zárlat feloszlatására az Ambassador hídra (Fotó: Cole Burston/Getty Images)

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×