eur:
393.69
usd:
368.37
bux:
66159.57
2024. április 24. szerda György
A brazil Pelé, háromszoros világbajnok labdarúgó a Tesco budaörsi áruházában, ahol hivatalosan is elindította a nevével fémjelzett sportszervásárlási akciót 2014. március 26-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Pelé ismét kórházban

Szeptemberben esett át műtéten vastagbéldaganattal, most kemoterápiás kezelésekre feküdt be Sao Paulo's Albert Einstein kórházának szóvivője szerint.

Pelé állapota stabil, a tervek szerint mindössze néhány napot tölt kórházban a kezelés miatt orvosa szerint.

A 81 éves futball-legendának az elmúlt években többször is kórházba kellett már vonulnia: 2015-ben prosztataműtéte volt, majd 2019-ben húgyúti fertőzés diagnózisával került be. a Deadline cikke szerint az utóbbi időkben egyre ritkábban jelenik meg a nyilvánosság előtt, és

botot is használ a járáshoz.

Tavaly többen fogalmazták meg aggodalmukat Pelé egészségügyi állapota miatt, de a CNN cikke szerint akkor egy csípőműtét utáni lassú felépülés okozott depressziót a háromszoros vébégyőztesnél, fizikai egészségével kapcsolatosan nem merültek fel problémák.

Daganatos betegségére idén augusztusban egy rutinvizsgálaton bukkantak rá.

Akkor a műtétet követően intenzív osztályon is kezelték, majd szeptember 30-án bocsátották otthonába a Sport Illustrated cikke szerint. Ezt követően a Sao Paulo közelében található Guarujában gyógyult, több alkalommal is üzent közösségi oldalakon követőinek.

"Amikor az út nehéz, ünnepeld meg annak minden egyes lépését. Koncentrálj a boldogságra. Igaz, már nem tudok ugrani, de az elmúlt napokban a szokásosnál többször is a levegőbe bokszoltam. Köszönöm mindannyiótoknak, akik a távolból, sok-sok szeretetüzenettel teszik teljessé az életemet" - írta a műtétet követően az Instagramon.

November közepén aztán újra megszólalt a közösségi médiában, a következőket írta:

"Barátaim, régen beszélgettünk erről. Szeretném tudatni veletek, hogy jól vagyok, napról napra jobban érzem magam. Még a maszk sem tudja elrejteni a boldogságomat: nagyon köszönöm mindenkinek, aki naponta jó energiát küld nekem" - írta.

Tavaly tavasszal Pelé kissé visszavonult azt követően, hogy

bátyja, Jair daganatos betegségben hunyt el.

Az egykori futballista ezt megelőzően még játékoskénti visszavonulását követően is igen aktív volt, reklámarcként ugyanannyira ismerhetik a fiatal generációk, mint fontos ügyeket szókimondó módon képviselő közszereplőként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×