eur:
392.89
usd:
366.33
bux:
66861.39
2024. április 25. csütörtök Márk
Donald Trump republikánus párti amerikai elnök támogatóinak egy csoportja megostromolja az amerikai törvényhozás washingtoni épületét, a Capitoliumot 2021. január 6-án, amikor a kongresszus két háza összeült, hogy hivatalosan is véglegesítse a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i elnökválasztás eredményét.
Nyitókép: MTI/FR159526 AP/Jose Luis Magana

Egy második személy is bűnösnek vallotta magát a Capitolium ostromában

Egy floridai férfi - immár másodikként - ugyancsak bűnösnek vallotta magát az illetékes bíróság előtt a washingtoni törvényhozás épületének január 6-i megtámadásában szerdán.

Az illető elismerte, hogy január 6-án behatolt a szenátusba Donald Trump akkori elnök nevét viselő trikóban, és "Trump 2020" feliratú zászlót lengetve. Paul Allard Hodgkinst első fokon a hivatalos eljárás akadályozásával gyanúsítják. Kihallgatása az interneten keresztül zajlott le. Ha elítélik, akár 20 év börtönt is kaphat, de az illetékes bíró szerint 15-21 hónap közötti büntetés lenne méltányos.

A zavargással kapcsolatban eddig több mint 440 embert gyanúsítottak meg, és emeltek vádat ellenük Trump hívei közül, akik meg akarták akadályozni, hogy kongresszus megerősítse Joe Biden elnökválasztási győzelmét.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×