eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pexels.com

Bloomberg: megvannak az új EU-s utazási szabályok

Egyezségre jutottak az uniós tagországok, a hírügynökség értesülése szerint karanténkötelezettség nélkül utazhat be az EU-ba minden olyan turista, aki már be van oltva.

Megegyeztek az Európai Unió országai arról, hogy megnyissák határaikat azon utazók előtt, akik már be vannak oltva – írja a Bloomberg. A hírügynökség értesülései szerint az EU-s állampolgárok közül azok mentesülnek a karantén alól, akiknek lesz az oltások beadását tanúsító védettségi igazolványa. Emellett azok is szabadon utazhatnak, akik már igazoltan felgyógyultak a betegségből, esetleg friss, negatív teszttel rendelkeznek

A nem EU-s állampolgárok esetében bizonyítani kell, hogy mindkét oltást megkapták már, mégpedig azokból, amelyeket az Európai Gyógyszerügynökség is jóváhagyott – teszi hozzá a Bloomberg. A tervek szerint az már az egyes tagállamok döntése lesz, hogy beengednek-e olyan turistákat, akiket nem az EMA által engedélyezett vakcinákkal oltottak.

A hírügynökség úgy tudja, hogy azon országokból jövőket is beengedik az EU-ba karantén nélkül, ahol sikeresen kordában tartják a koronavírus-fertőzést, ami azt jelenti, hogy a 14 napos új esetszám kevesebb, mint a 100 ezer lakosra jutó 75 fő. A Bloomberg szerint az ilyen országokról lista is készül, amire az Egyesült Államok biztosan rákerül.

A szabályozásba egy vészféket is beépítenének, ami lehetővé teszi a tagországoknak, hogy visszaállítsák az utazási korlátozásokat azon országokkal szemben, ahol ismét felfutna a járvány.

A részleteket az unió az értesülések szerint még a héten bejelenti.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×