eur:
395.68
usd:
366.59
bux:
65688.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Észt diplomata is részt vett a feloszlatott brüsszeli bulin

Egy észt diplomata is részt vett azon a múlt heti illegális brüsszeli partin, amelynek a belga rendőrség vetett véget - erősítette meg a tallinni külügyminisztérium.

A tárca közölte, hogy a diplomata saját elmondása szerint ott volt a múlt pénteki összejövetelen, amelyet a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások megsértésével tartottak péntek este a belga fővárosban. A balti állam képviselője hozzátette, hogy a járványügyi intézkedések megsértése miatt előállították.

Aari Lemmik észt külügyi szóvivő sajnálatosnak nevezte, hogy az összejövetelen magánszemélyként részt vevő diplomatájuk nem tartotta be a Belgiumban hatályos rendelkezéseket. Egyéb részletet azonban az ügyről nem tett közzé.

Szájer József kedden közleményben írta, hogy részt vett ezen a pénteki brüsszeli házibulin, amelyet a rendőrség oszlatott fel. Elismerte, hogy megsértette a belga járványügyi gyülekezési szabályokat, egyben megkövette családját és választóit. Hangsúlyozta, hogy kábítószert nem fogyasztott.

A Fidesz-KDNP politikusa vasárnap jelentette be, hogy év végével lemond EP-mandátumáról. Az szerdán derült ki, hogy kilépett a Fideszből Szájer József, a párttagságáról való lemondást Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának címzett egymondatos levelében jelentette be. A Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott: amit Szájer József tett, az a politikai közösségük értékrendjébe nem fér bele. Hozzátette: harmincéves munkáját nem felejtik el, és nem tagadják meg, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető, a történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vették.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×