eur:
385.69
usd:
354.28
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Rekordszámú új fertőzött a szükségállapot bevezetése előtt Csehországban

Miközben pénteken és szombaton regionális és részleges szenátusi választásokat tartanak.

A legrosszabb a helyzet a dél-morvaországi Uherské Hradiste járásban, ahol 100 ezer személyre számítva 276 a fertőzöttek száma, a Prágától délre fekvő Benesovi járásban pedig 245, a lengyel határ menti Náchodi járásban pedig ez a mutató 220. Prágában javult a helyzet, és most 100 ezer lakosra 200 fertőzött jut.

Csehországban pénteken és szombaton regionális és részleges szenátusi választásokat tartanak. A választási helyiségekben szigorú biztonsági intézkedéseket foganatosítottak, csak fertőtlenítés után, szájmaszkban lehet leadni a szavazatot.

A fertőzöttek szerdán és csütörtökön külön szavazóhelyiségekben, döntően parkolókban elhelyezett nagy sátrakban adhatták le szavazatukat úgy, hogy ki sem kellett szállniuk a kocsiból. Mintegy négyezren adták le így a szavazatukat. A karanténban lévőket saját kérésre mozgó urnával is felkeresik a hatóságok.

Az általánosan romló járványhelyzet miatt Csehországban hétfőtől harmincnapos szükségállapotot vezetnek be, amely megteremti a jogi feltételeket a hatóságok számára a gyorsabb és hatékonyabb intézkedések meghozatalához.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×