eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Mintavételhez használt kémcsövek a koronavírus-szűrések elvégzésre kijelölt rendelőben a Mohácsi Kórházban 2020. május 12-én. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Koronavírus-tesztek érzékeny adatai szivárogtak ki az internetre

Csaknem 400 ezer, koronavírusra tesztelt szlovák állampolgár személyes adatai szivárogtak ki az internetre - erősítette meg pénteken a szlovák nemzeti egészségügyi információs központ (NCZI) vezetője.

Peter Bielik szerint az adatszivárgást időközben elhárították. A problémára úgynevezett etikus hackerek hívták fel a figyelmet.

"Egyáltalán nem állt szándékunkban az adatok után kutatni, teljesen véletlenül akadtunk rájuk egy egyszerű Google keresés nyomán" - mondta Pavol Luptak számítástechnikai szakember a Pravda.sk hírportálnak nyilatkozva még csütörtökön. Hozzátette: semmiféle különleges szakismeretre sem volt szükség ahhoz, hogy hozzá tudjanak férni az információkhoz.

Luptak szerint próbaképpen letöltötték 130 ezer páciens adatait, majd felhívták a hatóság figyelmét a problémára. Az adatok a többi között neveket, születési dátumokat, lakcímeket, teszteredményeket, korábbi betegségeket és laboreredményeket tartalmaztak. A szakember hangsúlyozta, hogy a letöltött információkat törlik. Mint mondta, az esetet azt követően hozták nyilvánosságra, hogy az adatvédelmi problémát megoldották.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×