INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

nagy-britannia

iskola

koronavírus

járvány

második hullám

Védőmaszkot viselő utas a londoni metró Bank nevű állomásán 2020. április 25-én. A legújabb statisztika szerint Nagy-Britanniában meghaladta a húszezret az új koronavírus okozta járvány halálos áldozatainak száma.

Jóval durvább lehet a második hullám Nagy-Britanniában

Infostart

Kétszer erősebb lehet a koronavírus-járvány újabb hulláma a télen, ha úgy nyitják meg az iskolákat, hogy közben nem javítanak a tesztelési és nyomonkövetési rendszeren - áll egy tanulmányban.

Az Egyesült Királyságban márciusban zártak be az iskolák, leszámítva a kulcsfontosságú munkát végző dolgozók gyermekeit, és júniusban nyitottak meg ismét kis számú tanuló részére. Jelenleg minden gyermeknek nyári szünideje van.

A kormány azt szeretné, ha szeptember elején valamennyi tanuló visszatérne az iskolába, Boris Johnson kormányfő ezt nemzeti prioritásnak nevezte.

A London University College és a Londoni Higiénia és Trópusi Orvostani Főiskola modellezte az iskolák újranyitásának a hatását a fokozatosan enyhülő társas távolságtartási intézkedések hatásával kombinálva.

Ha az iskolák teljes tantervi nyitvatartással működnek, a Covid-19 tüneteit mutató páciensek 75 százalékát kell diagnosztizálni és elkülöníteni, és kapcsolataik 68 százalékát kell feltárni a The Lancet Child and Adolescent Health című orvosi folyóiratban megjelent tanulmány szerint.

A tanulmány fő szerzője, Jasmina Panovska-Griffiths szerint jelenleg

a brit szűrési és nyomonkövetési rendszer mindössze a pozitív esetek kapcsolatainak 50 százalékát tárja fel.

A tanulmány szerint a járvány újabb hullámának csúcsa 2020 decemberében várható, és a mértéke várhatóan az első hullám 2-2,3-szorosa lesz.

Több mint 46 ezer ember halt meg Nagy-Britanniában eddig a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegség szövődményeiben. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint a fertőzöttek száma kedd estig meghaladta a 307 ezret.

Nyitókép: MTI/AP/Alberto Pezzali
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018