eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Újra korlátozásokat vezetnek be Szerbiában

A napi új fertőzöttek száma ismét meghaladta a százat. Szkopje és Pristina viszont a fertőzöttek számának folyamatos növekedése ellenére ismét megnyitja a repülőtereket.

Szerbiában egy nap alatt 12 990-ről 13 092-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Kedden egy halálos áldozata volt a betegségnek, ezzel 263-ra nőtt az elhunytak száma. Az országban az utóbbi egy hónapban száz alatt maradt a napi új fertőzöttek száma, ám kedden már 102 új fertőzöttet regisztráltak, ezért összehívták a koronavírus-járvány kezeléséért felelős válságstábot, amely úgy döntött, kötelezővé teszi a maszk viselését a tömegközlekedési eszközökön az egész országban.

Zárt térben nem kötelező, de ajánlott a maszk viselése, és az embereknek mindenhol be kell tartaniuk a legalább másfél méteres távolságot egymástól.

A válságstáb kilátásba helyezte, hogy ha nem javul a helyzet, akkor a bevásárlóközpontokban, a piacokon és az élelmiszerüzletekben is kötelező lesz a szájmaszk viselése. Emellett meghosszabbították a látogatási tilalmat a kórházakban.

Koszovóban keddről szerdára 2216-ról 2268-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában egy halálos áldozata volt a Covid-19 betegségnek a kis balkáni államban, eddig 38-an haltak bele a betegségbe. Vasárnaptól Koszovó újra megnyitja a nemzetközi repülőtereit, az országba lépőknek 96 óránál nem régebbi, negatív koronavírus-tesztre lesz szükségük ahhoz, hogy elkerüljék a karantént.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 5196-ról 5311-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Egy nap alatt négyen haltak bele a Covid-19 betegség szövődményeibe, és ezzel 251-re nőtt a halálos áldozatok száma. A szkopjei kormány döntése értelmében péntektől negatív koronavírus-teszt és karanténkötelezettség nélkül léphet be mindenki az országba. Június 26-án megnyitják az összes határátkelőt, a nemzetközi repülőterek pedig július elsejétől nyitnak meg.

Montenegróban szerdára 367-ről 383-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Az Adria-parti országban két hónapja nem volt halálos áldozata a vírusnak, a járvány ideje alatt kilencen haltak bele a betegségbe. 42 napig nem volt új fertőzött, ezért a járványügyi szakértők egy része a járvány második hullámáról beszél.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 3525-ről 3588-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában egy ember halt bele a betegségbe, így a halottak száma 172. Az ország többségében horvátok és bosnyákok lakta részének, a Bosznia-hercegovinai Föderációnak a parlamentje azt kérte az ország vezetésétől, hogy ossza szét az elmúlt három hónapban felhalmozott egészségügyi felszerelést, ugyanis egyre több a fertőzött, az egészségügyi intézményeknek, de a magánembereknek is szükségük van megfelelő védőfelszerelésre.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×