INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

koronavírus

franciaország

járvány

schengen

Védőmaszkos járókelő papírjait ellenőrzi biztonságos távolságról egy szintén védőmaszkos rendőrnő Párizsban a koronavírus-járvány idején, 2020. április 6-án. A járvány miatt a francia kormány meghosszabbította a március 17-én életbe léptetett kijárási korlátozásokat az országban.

Június közepén nyitnák a határokat a franciák

Infostart / MTI

Jövő héttől újabb korlátozásokat oldanak fel.

Franciaország az Európán belüli határok június 15-i újranyitását szorgalmazza karantén előírások nélkül - jelentette be Edouard Philippe miniszterelnök párizsi sajtótájékoztatóján, amelyen a koronavírus-járvány miatti általános karantén több mint két héttel ezelőtt megkezdett fokozatos feloldásának újabb intézkedéseit ismertette.

"A kölcsönösség elvét fogjuk ugyanakkor alkalmazni azon országokkal szemben, amelyek 14 napos karantént írnak majd elő a franciáknak" - mondta a kormányfő, aki jelezte, hogy az európai külső határokat illetően Párizs június 15-én a többi uniós tagállammal együtt közös döntést fog hozni.

A miniszterelnök elmondta, hogy június 2-tól megszűnik az a korlátozás, amely alapján a franciák a lakóhelyüknek csak a 100 kilométeres körzetében mozoghatnak, miután a járvány nem kapott új erőre az általános karantén május 11-i feloldása óta. A vendéglátóhelyek szigorú előírások mellett jövő kedden megnyithatnak az egész országban, de a leginkább veszélyeztetett fővárosi régióban egyelőre csak a teraszokon fogadhatnak vendégeket.

Nyitókép: Védőmaszkos járókelő papírjait ellenőrzi biztonságos távolságról egy szintén védőmaszkos rendőrnő Párizsban a koronavírus-járvány idején. MTI/AP/Michel Euler
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018