eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A tavaszi napsütést élvezik az emberek a stockholmi Királyi Drámai Színház lépcsőin a koronavírus-járvány idején, 2020. április 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Janerik Henriksson

Már négyezer embert gyászolnak a különutas svédek

Meghaladta a 4 ezret Svédországban a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma - közölték hétfőn a svéd egészségügyi hatóságok.

A Covid-19 betegséghez köthető halálesetek száma 4029-re emelkedett. A skandináv országban több mint 33 800 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.

Svédországban nem vezettek be szigorú kijárási korlátozásokat a járvány elleni védekezés jegyében, a legtöbb iskola, üzlet és étterem nyitva maradt az utóbbi hónapokban.

A hatóságok figyelmeztettek a távolságtartás és a megfelelő higiéniai szabályok betartására, és alapvetően abban bíztak, hogy az emberek majd önként alávetik magukat bizonyos korlátozásoknak.

A lakosság számához viszonyítva a koronavírusos halálesetek száma többszöröse a szomszédos észak-európai országokban regisztrált számokhoz képest, viszont még mindig alulmarad a különösen súlyosan érintett Spanyolországhoz és Nagy-Britanniához viszonyítva, ahol szigorú korlátozásokkal próbálták fékezni a járvány terjedését.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×