INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

svédország

járvány

koronavírus

A tavaszi napsütést élvezik az emberek a stockholmi Királyi Drámai Színház lépcsőin a koronavírus-járvány idején, 2020. április 22-én.

Már négyezer embert gyászolnak a különutas svédek

Infostart / MTI

Meghaladta a 4 ezret Svédországban a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma - közölték hétfőn a svéd egészségügyi hatóságok.

A Covid-19 betegséghez köthető halálesetek száma 4029-re emelkedett. A skandináv országban több mint 33 800 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.

Svédországban nem vezettek be szigorú kijárási korlátozásokat a járvány elleni védekezés jegyében, a legtöbb iskola, üzlet és étterem nyitva maradt az utóbbi hónapokban.

A hatóságok figyelmeztettek a távolságtartás és a megfelelő higiéniai szabályok betartására, és alapvetően abban bíztak, hogy az emberek majd önként alávetik magukat bizonyos korlátozásoknak.

A lakosság számához viszonyítva a koronavírusos halálesetek száma többszöröse a szomszédos észak-európai országokban regisztrált számokhoz képest, viszont még mindig alulmarad a különösen súlyosan érintett Spanyolországhoz és Nagy-Britanniához viszonyítva, ahol szigorú korlátozásokkal próbálták fékezni a járvány terjedését.

Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Janerik Henriksson
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018