eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Donald Trump amerikai elnök bejelenti, hogy április végéig meghosszabbítja a társadalmi távolságtartásra vonatkozó előírásokat a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport sajtókonferenciáján a washingtoni Fehér Házban 2020. március 29-én. Az Egyesült Államokban eddig 142 637 új típusú koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, 2485-en életüket veszítették.
Nyitókép: Stefani Reynolds

Nagy dobásra készül Donald Trump

Az amerikai elnök fontolgatja, hogy a G7 csoport csúcsértekezletet ne virtuálisan rendezze, hanem személyesen láthassa vendégül az állam-, illetve kormányfőket a marylandi Camp Davidben. Donald Trump ezt szerdán közölte a Twitteren.

A G7-es országcsoport csúcsértekezletét márciusban tartották volna meg a marylandi Camp Davidben lévő amerikai elnöki rezidencián, ám a tanácskozást a koronavírus-járvány miatt júniusra halasztották. Felmerült az is, hogy júniusban virtuálisan, azaz interneten keresztül rendezik meg a csúcstalálkozót.

"Most, hogy az országunk visszatérőben van a nagyszerűséghez, fontolóra vettem, hogy a G-es csúcsot júniusban, vagy ahhoz közeli időpontban tartsuk meg a legendás Camp Davidben" - fogalmazott az elnök, jelezve, hogy a személyes megjelenést szorgalmazza. Utalt arra, hogy az országcsoport más tagjai is "megkezdték a visszatérést" a járvány után. Ezt a normalizálás "nagyszerű jelének" nevezte. Az amerikai elnök eredetileg a floridai Mar-a-Lago nevű countryklubjában tervezte megrendezni a G7-es csúcsértekezletet. Az amerikai bírálatok hatására azonban úgy döntött, hogy a tanácskozásnak inkább a Camp David-i hétvégi elnöki rezidencia adjon otthont.

A legfejlettebb ipari országokat tömörítő G7-es országcsoportban az Egyesült Államok mellett Kanada, az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Olaszország és Japán vesz részt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×