eur:
394.3
usd:
369.49
bux:
65655.58
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Az új koronavírus okozta betegségben meghalt emberek koporsóit a különböző olaszországi térségekben működő krematóriumokba szállítják a lombardiai Bergamo közelében fekvő Ponte San Pietróból 2020. április 3-án. Bergamo a vírussal egyik leginkább sújtott város Lombardiában, a járvány olaszországi gócpontjában.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia

Rossz hír jött Olaszországból, ismét kétszáz fölött a halottak száma

A halottak száma ismét kétszáz fölé emelkedett az egy nappal ezelőtti 195 után. Több mint egy hónap után vasárnap csökkent ismét kétszáz alá a halottak napi létszáma, majd most ismét emelkedett.

Kétszázharminchattal emelkedett a járvány halálos áldozatainak egy nap alatti száma Olaszországban, és így elérte a 29 315-t - közölte kedd este az olasz polgári védelmi hatóság. Az aktív fertőzöttek száma egy nap alatt valamivel több mint ezerötszázzal csökkent.

A polgári védelem honlapján közölt adatok szerint hat tartományban:

  1. Umbria,
  2. Szardínia,
  3. Valle d'Aosta,
  4. Calabria,
  5. Basilicata,
  6. Molise

területén egyetlen beteg sem vesztette életét az utóbbi huszonnégy óra alatt.

Az aktív fertőzöttek száma 1513-mal csökkent az egy napja mért kevesebb mint kétszáz után. A jelenleg regisztrált betegek száma 98 467-nek felel meg. A gyógyultak száma túllépte a 85 ezret. A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 213 013-t.

A gócpont Lombardiában 95 beteg halt meg az egy nappal ezelőtti 63 után. A tartományban a halottak száma 14 ezer fölé emelkedett. Az aktívak száma félezerrel nőtt a hétfői 577 után. A diagnosztizált fertőzöttek száma meghaladja a 78 ezret. A tartomány hangsúlyozta, hogy Lombardiában a fertőzésterjedést mutató R0-értéket 0,75-re sikerült visszaszorítani, miközben az olaszországi átlag 0,80-nak felel meg.

A 4,3 milliós északi Piemont tartományban harminccal emelkedett a halottak száma, mely így túllépte a háromezret. Százötvenkettővel emelkedett a szűrt betegek száma, amely túllépte a 27 ezret. Az 5 millió lakosú Szicíliában 12-vel emelkedett egy nap alatt a diagnosztizált fertőzöttek száma, meghaladva a 3 ezret, valamint hárman haltak meg, és ezzel 247-re nőtt az elhunytak száma.

A május 4-i újraindulási időszak második napján Olaszországban emelkedett az utcán tartózkodók száma, és intenzívebb volt a városi járműközlekedés is. A Velence közeli Jesolo tengerpartján még nem indult újra az élet. A strandok megnyitását a római kormány még korainak tartja. Jesolóban tavaly 52 ezer napernyőt állítottak fel a strandokon, idén 25 ezerrel számolnak a biztonsági távolság betartásával.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×