eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A koronavírus-járvány miatt fertőtlenítenek egy borbélyüzletet Róma Prati negyedében 2020. április 10-én.
Nyitókép: A koronavírus-járvány miatt fertőtlenítenek egy borbélyüzletet Róma Prati negyedében 2020. április 10-én. MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani

Koronavírus: 431 halott egyetlen nap alatt, ez az adat egy kicsit biztatónak látszik Itáliában

A legkevesebben haltak meg Olaszországban március 19. óta.

Négyszázharminceggyel nőtt egy nap alatt a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Olaszországban, amely a legalacsonyabb adat március 19. óta - közölte vasárnap esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság.

Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma viszont egy nap alatt 1984-gyel emelkedett.

A halottak száma csökkent a szombati 619-hez képest. Az utóbbi több mint húsz nap alatt az elhunytak száma most először csökkent ötszáz alá. Március 19-én 427 volt a halottak száma, majd március 20-án már 627-re emelkedett.

Az elhunytak száma egész Olaszországban 19 899-re emelkedett.

Az egymás utáni kilencedik nap csökkent a kórházban és intenzív osztályon kezeltek száma.

Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma az utóbbi huszonnégy órában csökkent a korábbi 1996-hoz képest, de ismét több mint kétszeresére nőtt az április 7-én mért 880-hoz képest, amikor a járványgörbe az első lefelé ívelést mutatta.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma már túllépte a 156 ezret. A gyógyultakat és halottakat is számba véve az ismert betegek száma egy utóbbi egy nap alatt 4092-vel emelkedett. Az eddig végzett több mint egy millió vírusteszt adatai alapján, minden 11,4 tesztre egy fertőzött jut.

A fertőzés gócpontjában, Lombardiában is jelentősen visszaesett a halálozási arány: egy nap alatt 110-en haltak meg a szombati 273 után. Az elhunytak száma túllépte a tízezret a tízmilliós tartományban. Az igazolt fertőzöttek száma egy nap alatt 1460-nal nőtt a korábbi 1544 után. Az északnyugati tartományban kiemelt figyelem alatt van Milánó városa, ahol az egészségügyi hatóságok szerint a járványt továbbra sem sikerül "ellenőrzés alatt tartani".

A római kormány korábbi bejelentése szerint április 13-tól újranyitják a könyvesboltokat, az erdészeteket és a csecsemőcikkeket áruló üzleteket.

Lombardia, Piemonte és a déli Campania tartomány azonban már közölte, hogy ennyit sem enyhít az óvintézkedéseken, és május 4-ig nem nyit újra semmilyen üzletet.

Olasz sajtóértesülések szerint a májusban tervezett "újraindulás" kidolgozásával megbízott szakértői csapat elsőként a termelést indítaná újra, az üzletek között a negyven négyzetméternél nagyobbak megnyitását akarja engedélyezni napi fertőtlenítéssel, a tömegközlekedési eszközökre meghatározott utast engednének fel, a fodrászatokat csak később nyitnák újra, a mozikat, színházakat pedig talán csak a következő hónapokban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×