eur:
394.09
usd:
364.86
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Twitter/Haas F1 Team

Koronavírus: két F1-es csapat három tagját elkülönítették

Hamarosan kezdődik a Forma–1-es szezon és az Ausztrál Nagydíj, ám most feltehetően egy felelőtlen koronavírus-beteg miatt nehéz helyzetbe kerültek a szervezők és a csapatok.

Több hírügynökség is beszámolt róla, hogy két Forma–1-es csapat három tagját elkülönítették, mert lázas tüneteket észleltek náluk. A Reuters azt írta, hogy a Haas-nál két, a McLarennél egy ember érintett.

A két munkatárstól mintát vettek a koronavírus-teszthez, várják az eredményeket - mondta a Haas szóvivője a hírügynökségnek Albert Parkban. Az érintett egyelőre a szállásán van izolálva.

A McLaren szóvivője arról számolt be, hogy náluk egy embernél észleltek olyan tüneteket, amelyek koronavírusra utalhatnak, őt is tesztelték, elkülönítették a csapatszálláson, és várják az eredményt.

Mindkét csapat brit, a Haas-nak pedig szoros kapcsolatai vannak az olaszországi Ferrarival, lévén ők szállítják a motorjaikat - utaltak a kommentárok a két, a vírusfertőzés terjedése miatt nehéz helyzetben lévő országra.

Az AFP emlékeztetett: számos elővigyázatossági intézkedést tettek már a szervezők is és a csapatok is, például a versenyzők nem szelfiznek a látogatókkal és nem osztanak aláírásokat sem, és a Renault pilótái, Daniel Ricciardo és Esteban Ocon nem vesz részt a szerdai autóbemutató utánra tervezett sajtóeseményen. A csapat vezetése biztonsági szempontokkal indokolta a döntést, és egyben a rajongók megértését kérte. A sajtótájékoztatókon az újságírók sem mehetnek két méternél közelebb a versenyzőkhöz.

A Nemzeti Sport egy AFP-tudósítás alapján azt írta, hogy egy felelőtlenül viselkedő koronavírus-fertőzött lehet a baj oka, aki 70 éves, pénteken tért vissza Melbourne-be Szingapúrba, de nem vonult karanténba, hanem szombaton megjelent a pálya melletti Albert Park Hotelben egy F1-es felvezetőeseményen.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×