eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Catania, 2013. november 17.Izzó lávát lövell ki magából az Etna, Európa legnagyobb és legaktívabb vulkánja a szicíliai Catania város közelében 2013. november 17-én.(MTI/EPA/Davide Caudullo)
Nyitókép: MTI/EPA/Davide Caudullo – Képünk illusztráció

Aktivizálta magát az Etna, ámulatba ejtő felvételen a kitörés

Tavaly karácsonykor szükségállapotot is elrendeltek az olasz vulkánnál, tavasszal lávakitörést produkált, és most megint aktivizálta magát az Etna.

A sziciliai vulkán gyakran füstöl, a kisebb robbanások és lávakitörések sem ritkák, hiszen az egyik legaktívabb tűzhányó a Földön. Idén júniusban például az északkeleti kráternél egy hatalmas robbanást követően sűrű füstfelhőt eregetett.

Az alábbi látványos felvétel a hétvégén készült, kommentárja szerint az Etna dél-keleti krátere ismét „akcióban van”. A Szícilia északkeleti részén található tűzhányó a Volcanodiscovery.com tájékoztatása szerint is jelentős aktivitást mutat, és kisebb robbanások kíséretében jelenleg kitörésben van.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×