eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Fontos dolgok derültek ki a világszintű migrációról

Kik, honnan és hova mennek, milyen céllal kelnek útra, és mennyi pénzt utalnak haza?

Világszerte mintegy 272 millió ember nem a saját hazájában él és dolgozik, ez a globális lakosság hozzávetőleg 3,5 százaléka - ismertette a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szerdán Genfben közzétett éves jelentésében.

A majdnem 500 oldalas jelentésben az IOM rávilágított, hogy a hosszú távú trendet tekintve

az ezredfordulóhoz képest a migránsok száma csaknem 120 millióval gyarapodott. A migránsok kétharmada munkalehetőséget keresve hagyta el hazáját. A konfliktusok, üldöztetés elől 25,9 millióan menekültek más országba.

A szervezet felhívta a figyelmet, hogy a mostani számok már meg is haladták a 2050-re vonatkozó korábbi előrejelzéseket. "Mindez azt mutatja, hogy a nemzetközi migráció terjedelme és gyorsasága - mint ismeretes - nehezen felmérhető" - olvasható a dokumentumban.

A migránsok származási országai közül továbbra is India vezet, a fő migrációs célpont pedig az Egyesült Államok.

Az IOM adatai szerint

a bevándorlók 689 milliárd dollár (210 ezer milliárd forint) összegben utaltak át pénzt származási országaikba.

A szervezet jelentésében kiemelte azt is, hogy a konfliktusok és üldöztetés elől külföldre menekülő emberek száma világszerte 25,9 millió fő, 41,3 millió ember viszont saját hazájában volt kénytelen konfliktusok miatt elhagyni otthonát.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×