INFORÁDIÓ
2021. április 20. kedd
Tivadar

drón

mobilalkalmazás

repülés

Új eszközt vetnek be az életveszélyes drónok ellen

Új eszközt vetnek be az életveszélyes drónok ellen

Infostart

A piacvezető dróngyártó, a DJI mobilalkalmazásával azonosíthatók lehetnek a tiltott helyen használt eszközök és pilótáik, okostelefon vagy tablet segítségével.

A drónokat tiltott helyen, főleg repterek közelében használók egyre nagyobb problémát okoznak, a veszélyt jelentő esetek száma ugrásszerűen nő a világ minden táján, köztük Magyarországon is, a fellépés pedig egyelőre nehézkes az elkövetőkkel szemben. Ezen változtathat gyökeresen a DJI új megoldása, amelyet az airportal.hu ismertet.

A rendszer lényege, hogy a mobiltelefonos applikáció a közelben lévő, észlelhető rádió- vagy wifi-kapcsolaton keresztül vezérelt drónok minden adatát lekérdezi a DJI adatbázisából, és meg is jeleníti. A program a repülőeszköz egyedi regisztrációs száma mellett a pillanatnyi repülési magasságát és irányát, sebességét, GPS-koordinátáit, valamint a pilóta helyzetét is kijelzi.

A jogalkotók és hatóságok a pilótákhoz és a drónhoz külön-külön hozzárendelhető engedélyeztető rendszert hozhatnak létre, a valós idejű azonosítással akár teljesen visszaszorítva az illegális repüléseket, elősegítve a biztonságot.

A DJI megoldásának legnagyobb előnye, hogy nem kell hozzá új infrastruktúrát kiépíteni.

A gyakorlati alkalmazhatóságot a kínai vállalat az ENSZ polgári repülési szervezete, az ICAO drónkonferenciáján is demonstrálta egy montreali parkban. A tesztben a résztvevők több gyártó telefonjaival sikerrel mértek be drónokat.

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018