eur:
392.38
usd:
365.69
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Szakadt holttesteket dobált le magáról a sebesült magyar fotós

Mát itthon lábadozik az amatőr magyar fotós, aki Líbiában sebesült meg: a mellette állókat megölte a becsapódó rakéta.

"Már tudok járni, szépen gyógyulnak a sebeim, az ujjamnak kezd egész ujj alakja lenni, és ha a fülemet is megműtik, még hallani is fogok" - mondta a Népszavának Szabó Gergely, a magyar fotós, aki néhány hete egy rakétatámadásban sérült meg Líbiában. Mint kiderült, az egyik hüvelykujját találta el egy repesz, egy másik a fejét, a dobhártyája sérült meg. Felületi sérülések az egész testén lettek, de maradandó fogyatékosságot várhatóan egyik sem okoz.

Mindössze két méterre csapódott be tőle a rakéta, aki közvetlenül mellette állt, meghalt. "A szerencsém valószínűleg az volt, hogy a körülöttem lévők felfogták a robbanás erejét. A becsapódáskor nekem zuhantak, a földre estünk, szó szerint félbe szakadt holttestet kellett lelöknöm magamról" - mondta a férfi, aki jogászként dolgozik Budapesten, és az a hobbija, hogy fotósként konfliktusos zónákban próbálja bemutatni a háború és katonák valódi arcát.

A robbanás után eszméleténél volt, egy tábori kórházba szállították, majd egy nagyobb tripoli kórházba, ahol megműtötték, kiszedték a repeszeket. Egy kölcsön papucsban és melegítőben tudott hazautazni, Budapesten már a TEK-esek fogadták. "Úgy érzem, nincs poszt traumatikus szindrómám. Jól alszom, rendszerezem a képeimet, már dolgozom" - mondta Szabó Gergely.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×