eur:
395.68
usd:
366.59
bux:
65688.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az eddig ismertnél is súlyosabb volt a vegyigyár-robbanás Indiában

Robbanás történt szombaton egy vegyi gyárban a nyugat-indiai Mahárástra államban, legkevesebb 13 ember meghalt, további 64 pedig megsérült - közölte a rendőrség.

Az első hírek még 7 halottról és 43 sérültről szóltak.

Visvasz Pandhare regionális rendőrségi vezető elmondása szerint az áldozatok legtöbbje gyári munkás, de földművesek és környékbeli lakosok is vannak közöttük.

"Robbanás történt egy vegyi anyagot tartalmazó hordóban, ami valószínűleg hasonló robbanások sorozatát indította el"

- mondta Pandhare, aki azonban hozzátette, hogy a robbanás okát még meg kell erősíteniük a helyszínelőknek.

Híradások szerint a robbanások olyan hangosak voltak, hogy öt kilométeres körzetben lehetett hallani őket, megremegtették a közelben lévő lakóépületeket is. Ezután hatalmas tűz keletkezett az üzemépületben, amely Dúl városban van, 380 kilométerre Mumbai nagyvárostól.

Pandhare szerint a tüzet helyi idő szerint kora délutánra sikerült ellenőrzés alá vonni.

Az áldozatok száma több is lehet, mert a különböző tanúvallomások alapján 60-100-an bennrekedtek az üzemépületben, illetve a rendőrségi vezető elmondása szerint egyes sebesültek állapota súlyos.

A szerencsétlenségek és tűzesetek meglehetősen gyakoriak az indiai gyárakban, ahol a biztonsági előírásokat gyakran figyelmen kívül hagyják.

A hatóságok 500 ezer indiai rúpiás (több mint kétmillió forintos) kárpótlást jelentettek be a halálos áldozatok hozzátartozóinak.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×