eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Airportal.hu/Samu Adam

Lakossági segítséget kérnek egy repülőgép apró alkatrészeinek megtalálásában

A francia hatóságok egy műszaki hibás Airbus A220-as hajtóművének turbinalapátjait keresik. Egy erdős területet kell átkutatni a legfeljebb 30 centis darabokért.

A francia közlekedésbiztonsági iroda egy múlt hónapban műszaki hiba miatt kényszerleszállást végrehajtó repülőgéppel kapcsolatban kért segítséget. A Swiss HB-JCM lajstromú, alig másfél éves Airbus A220-300-asa az LX348-as járattal Genfből London-Heathrow-ra tartott, amikor az emelkedési fázisban Párizstól mintegy 100 mérföldre délkeletre meghibásodott a bal oldali, egyes hajtómű, a Pratt & Whittney által gyártott PW1500-as áttételes egységet a pilóták leállították, majd megszakították útjukat és Párizs – Charles de Gaulle repülőtéren biztonságosan landoltak - írja az Airportal.hu.

Az Aviation Herlad szerint

az utasok nagy durranást hallottak a hajtómű felől, majd lángok csaptak ki az erőforrásból.

A landolás után átnézték a gépet és kiderült, hogy az alacsony nyomású kompresszor titánból készült turbinalapátjaiból hiányzik néhány. Az esetet súlyosnak minősítették és a nyomozásba bevonták az Egyesült Államok Nemzeti Balesetvizsgáló Bizottságát is.

A két szervezet kérte most meg a lakosokat, hogy segítsenek az elveszett alkatrészek megtalálásában, azokra ugyanis a nyomozás miatt szükség lenne. A helyzetet azonban nehezíti, hogy az eset nagyjából egy hónapja, július 25-én, ráadásul egy erdős rész fölött történt, így egy többnyire sűrű növényzettel benőtt területet kellene átvizsgálni Perrigny-sur-Armancon környékén.

A keresett alkatrészdarabok nem nagyobbak 30 centiméternél.

A balesetben érintett repülőgépet azóta megjavították, augusztus 2-án Párizsból visszatért genfi bázisára és rendben teljesíti menetrendi szerinti járatait.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×