eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az egyik szabadon engedett túszt viszik hordágyon a Rio de Janeirót és Niteróit összekötő hídon 2019. augusztus 20-án. A biztonsági erők lelőtték azt a túszejtőt, aki egy buszt kerített hatalmába több tucat utassal a fedélzetén. A felfegyverzett férfi azzal fenyegetőzött, hogy a nála lévő benzines kannával felgyújtja a buszt. A busz 37 utasa sértetlenül átvészelte a közel négy órán át tartó túszdrámát.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Antonio Lacerda

Vége a buszos túszejtésnek

Lelőtték kedden Rio de Janeiróban azt a túszejtőt, aki egy buszt kerített hatalmába több tucat utassal a fedélzetén - közölte Wilson Witzel, Rio de Janeiró-i kormányzó.

A G1 helyi hírportál a katonai rendőrségre hivatkozva jelentette, hogy a biztonsági erők egyik mesterlövésze leterítette a férfit, amikor az rövid időre kiszállt a járműből.

A látszólag pisztollyal és késsel felfegyverzett férfi azzal fenyegetőzött, hogy a nála lévő benzines kannával felgyújtja a buszt. Szemtanúk beszámolói szerint fenyegetésének alátámasztására üzemanyagot öntött ki az utastérben.

A busz 37 utasa sértetlenül átvészelte a közel négy órán át tartó túszdrámát.

Az utasok egyike a Globo TV helyi televíziónak elmondta, hogy az elkövető nem viselkedett agresszívan, sőt nyugodt volt. A közlekedési rendészet egyik szóvivője szintén a Globo TV-nek nyilatkozva közölte, hogy a férfi nem támasztott különösebb követeléseket, de láthatóan pszichológiai problémákkal küszködött.

A rendvédelmi szervek szerint a férfinál játék pisztolyt találtak. Tettének indítékát homály fedi.

A férfi a reggeli órákban kerítette hatalmába a buszt egy forgalmas hídon, amely Rio de Janeirót köti össze Niterói városával.

Sajtójelentések szerint a rendőrség több mint három órán át igyekezett tárgyalásos úton feloldani a helyzetet. Ez idő alatt a férfi hat foglyát szabadon engedte. A hidat a rendőrségi akció idejére a hatóságok lezárták.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×