eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: wizzair.com/Arpad Foldhazi

Incidens a Budapest-Reykjavík-járaton, vissza kellett fordulnia a gépnek

Egy zavartan viselkedő férfi megpróbált bejutni a pilótafülkébe, a gépnek végül meg kellett szakítania az utat - írja a norvég Aftenbladet.no portálra hivatkozva az Index.

A cikk szerint egy hatvan év körüli, valószínűleg izlandi férfi kezdett el nagyon furcsán viselkedni a Wizz Air Budapest-Reykjavík-járatán, megpróbált bejutni a pilótafülkébe. A gép végül visszafordult és Norvégiában szállt le.

A hatóságok a norvég portálnak cáfolták, hogy gépeltérítési kísérletről van szó, A férfi állítólag gyógyszerre ivott, ettől lett zavart, állítólag nem emlékszik semmire. A repülőtérről a rendőrök elvitték, a gépen, amelyen 222 utas volt plusz a 7 fős személyzet, senki sem sérült meg.

Közben a Wizz Air közleményt adott ki az incidensről:

"2019. augusztus 15-én a Wizz Air Budapestről Keflavíkba tartó, W6 2427 számú járatán az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. A személyzet a kiképzésének megfelelően kezelte a helyzetet. A kapitány úgy döntött, hogy a norvégiai Stavanger repülőterén megszakítja az utat, és értesíti a helyi rendőrséget. Miután a repülőgép eseménytelenül landolt, az utast a hatóságok őrizetbe vették. Az utas leszállítása után nem sokkal a járat folytatta az útját, és másfél órás késéssel megérkezett Keflavíkba. A biztonság továbbra is a legfontosabb számunkra, ezért légitársaságunk zéró toleranciával kezeli az utasaink és munkatársaink ellen irányuló szóbeli és tettleges erőszakot".

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×