eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Több mint 170 járatot törölnek a Heathrow reptéren a sztrájk veszélye miatt

Összesen több mint 170 járat törlésére készülnek a londoni Heathrow repülőtéren hétfőn és kedden a bérviták következményeként kialakult sztrájkveszély miatt.

A Unite szakszervezeti szövetség hozzávetőleg négyezer tagja, mások mellett szerelők, tűzoltók és a biztonsági személyzet tagjai péntek este szavaztak a sztrájk lehetőségéről, amelyet 88 százalékuk támogatott.

Amennyiben a munkabeszüntetést a terveknek megfelelően megtartják augusztus 5-én és 6-án, 2500 ember eshet ki a munkából a brit főváros első számú repülőterén. A szakszervezetek augusztus végére újabb 48 órás sztrájkot helyeztek kilátásba.

Az elővigyázatosságból elrendelt járattörlések 91 légitársaságot érintenek, köztük a British Airwayst.

Az utasokat felszólították, hogy időben tájékozódjanak járatukról, és a szokásosnál is korábban, legalább három órával az indulás előtt érjenek ki a repülőtérre.

A Heathrow a világ második legforgalmasabb repülőtere a dubaji nemzetközi repülőtér után, Európában pedig a legnagyobb forgalmú. 2018-ban több mint 80 millió utasa volt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×