eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Prajut Csan-Ocsa thaiföldi miniszterelnök beszél a kinevezését követően Bangkokban 2019. június 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Lillian Suwanrumpha

Prajuth Csan-Ocsa: Thaiföldön fegyelem lesz

Bemutatta új, polgári kormányának programját Thaiföld miniszterelnöke.

Bár öt éve áll az ázsiai ország élén, mégis csütörtökön beszélt először a parlamentben Prajuth Csan-Ocsa, akinek vezetésével 2014-ben a hadsereg államcsínnyel ragadta meg a hatalmat.

A miniszterelnök 34 oldalas nyilatkozatot olvasott fel arról, miként fogja kormánya kezelni a gazdaságot, az oktatást, a munkaügyeket, valamint hogyan harcol majd a kábítószer és a korrupció ellen. Kijelentette: Thaiföldet a haladás, a stabilitás, a társadalmi fegyelem révén kell előremozdítani.

Mint fogalmazott: a thai emberek életminőségét javítani kell, és készen kell állniuk a XXI. századi életre.

2014 -ben az ultrakonzervatívként számon tartott Prajuth Csan-Ocsa katonai junta vezetőjeként lett hivatalosan is Thaiföld új miniszterelnöke. Akkor azt ígérte, ha a helyzet békés lesz, akkor a hadsereg hajlandó lesz ismét visszaadni a nép kezébe a hatalmat.

A katonai puccs előtt Thaiföld hónapokon át súlyos belpolitikai válsággal küzdött. Mindennaposak voltak a tüntetések a korrupcióval és a hatalom összpontosításával vádolt Sinavatra testvérek által vezetett kormány ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×