INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 21. hétfő
Máté, Mirella

olaszország

rendőrség

fegyver

neonácik

Az olasz rendőrség terrorelhárító különítménye lefoglalt levegő-levegő rakétát vizsgál Torinóban 2019. július 15-én. Az olasz hatóságok a nap folyamán több északolasz városban tartottak rajtaütést, amelyeken hadifegyvereket foglaltak le szélsőjobboldali csoportoktól, és három embert őrizetbe vettek.

Rakétát is lefoglaltak az olasz neonáciktól

Infostart / MTI

Az olasz rendőrség nagy fegyvertárat talált neonáci szimpatizánsoknál, köztük egy levegő-levegő rakétát - jelentette be egy nyilatkozatban.

A rendőrség egyik elit alakulata észak-olaszországi házkutatások során találta meg az arzenált, miután nyomozást indítottak olyan személyek ellen, akik önkéntesként a kelet-ukrajnai szakadárok oldalán harcoltak. Három embert letartóztattak, köztük egy vámtisztviselőt, aki korábban megpróbált bejutni a parlamentbe egy szélsőjobboldali párt színeiben.

Az elkobzott fegyverek között volt

  • 26 puska,
  • 20 szurony,
  • 306 fegyveralkatrész, köztük hangtompítók és puskatávcsövek,
  • több mint 800 különböző kaliberű lőszer és
  • egy francia gyártmányú, Matra típusú levegő-levegő rakéta,

amelyről megállapították, hogy eredetileg a katari fegyveres erők tulajdonában volt. A rakétáról kiderült, hogy működőképes, bár robbanótöltet nem volt hozzá. A rendőrök szerint a főként Ausztriából, Németországból és az Egyesült Államokból származó fegyvereket el akarták adni. A rendőrség náci propagandaanyagot is talált.

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Tino Romano
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018