eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66839.1
2024. április 26. péntek Ervin

Egy fél budapestnyi embert kiöntött a víz Indiában

Az északkelet-indiai Asszam államban legalább 870 ezer ember otthona vált lakhatatlanná, sokan meg is haltak.

Legalább 870 ezer embert érintenek az áradások az északkelet-indiai Asszam államban, a szélsőséges időjárás miatt ezrek otthonai váltak lakhatatlanná, és eddig legalább hatan vesztették életüket - mondták el helyi tisztségviselők szombaton.

Öt embert elsodort az ár, míg egyet földcsuszamlás temetett maga alá. A halálesetek az elmúlt négy napban történtek - tette hozzá egy asszami katasztrófavédelmi tisztségviselő.

Az áradás következtében mintegy nyolcezren veszítették el otthonukat, ők kormányzati segélytáborokban húzták meg magukat.

Az állam 33 körzetéből 21-et sújtottak áradások, és 1556 települést borított el a víz. A katasztrófavédelem csapatai folyamatosan mentik ki a bajba került helyieket, miközben állami szervek élelmet és gyógyszert osztogattak a természeti katasztrófa áldozatainak.

Az egyszarvú rinocéroszok egyik népszerű élőhelyének számító Kaziranga Nemzeti Park egyes részei is víz alá kerültek.

A Brahmaputra és mellékfolyóinak vízszintje továbbra is emelkedik, emiatt a következő napokban újabb területek kerülhetnek víz alá. Meteorológusok szerint még napokig folytatódhat a heves esőzés a térségben.

Indában júniusban köszöntött be az esős évszak (monszun), amely szeptemberig tart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×