eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Meghalt az egyik pilóta, videón a németországi légi baleset

Vélhetően csak az egyik pilóta élte túl a németországi repülőbalesetet. Két vadászgép ütközött a levegőben, a pilóták katapultáltak, az egyik élve fennakadt egy fán, a másikat még keresik, de találtak már emberi maradványokat a mentőcsapatok.

A légi katasztrófa kevéssel 14 óra előtt Malchow-nál, Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban történt. Két, Rostock közelében állomásozó Eurofighter ütközött, a szemtanúk hatalmas villanásról beszéltek. Az egyik gép roncsa Jabel közelében egy erdőbe csapódott, a másik repülő roncsa tíz kilométerrel távolabb, Nossentiner falu szélén ért földet.

Egy harmadik Eurofighter pilótája látta, hogy két társa katapultált az ütközéskor. Helikopteres és szárazföldi mentőcsapatok kutattak a helyszínen, és az egyik pilótát megtalálták - egy fa tetejére akadt fel az ejtőernyőjével, de egyelőre még nem tudták onnan lehozni.

Az NDR azt jelentette, hogy a másik pilóta nem élte túl a balesetet. A helyi rendőrség a Twitteren azt írta, hogy emberi maradványokat találtak Silz közelében, de azt nem tudták megerősíteni, hogy a pilóta-e az áldozat.

A Nordkuriernak egy szemtanú, aki éppen a helyi tóban fürdött, azt mondta, csak egy nagy durranást hallott, mintha valami felrobbant volna. Utána jött csak az ütközés. Egy másik szemtanú, aki a szabadságát tölti a környéken, azt látta, hogy leválik az egyik gép szárnya, és a törzs lángolva csapódik a földbe. Utána már csak a füstöt észlelték a távolban, és látták a katapultáló pilóták ejtőernyőjét is. Erről videó is készült.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×