INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

németország

repülőgép-baleset

katapult

Meghalt az egyik pilóta, videón a németországi légi baleset

Meghalt az egyik pilóta, videón a németországi légi baleset

Infostart

Vélhetően csak az egyik pilóta élte túl a németországi repülőbalesetet. Két vadászgép ütközött a levegőben, a pilóták katapultáltak, az egyik élve fennakadt egy fán, a másikat még keresik, de találtak már emberi maradványokat a mentőcsapatok.

A légi katasztrófa kevéssel 14 óra előtt Malchow-nál, Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban történt. Két, Rostock közelében állomásozó Eurofighter ütközött, a szemtanúk hatalmas villanásról beszéltek. Az egyik gép roncsa Jabel közelében egy erdőbe csapódott, a másik repülő roncsa tíz kilométerrel távolabb, Nossentiner falu szélén ért földet.

Egy harmadik Eurofighter pilótája látta, hogy két társa katapultált az ütközéskor. Helikopteres és szárazföldi mentőcsapatok kutattak a helyszínen, és az egyik pilótát megtalálták - egy fa tetejére akadt fel az ejtőernyőjével, de egyelőre még nem tudták onnan lehozni.

Az NDR azt jelentette, hogy a másik pilóta nem élte túl a balesetet. A helyi rendőrség a Twitteren azt írta, hogy emberi maradványokat találtak Silz közelében, de azt nem tudták megerősíteni, hogy a pilóta-e az áldozat.

A Nordkuriernak egy szemtanú, aki éppen a helyi tóban fürdött, azt mondta, csak egy nagy durranást hallott, mintha valami felrobbant volna. Utána jött csak az ütközés. Egy másik szemtanú, aki a szabadságát tölti a környéken, azt látta, hogy leválik az egyik gép szárnya, és a törzs lángolva csapódik a földbe. Utána már csak a füstöt észlelték a távolban, és látták a katapultáló pilóták ejtőernyőjét is. Erről videó is készült.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018