eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Netanjahu menesztette az oktatási és az igazságügyi minisztert

A miniszterelnöki hivatal nem adott hivatalos magyarázatot Bennet és Saked felmentésére. Benjamin Netanjahu nem tudott a héten kormányt alakítani, ezért szeptemberben előrehozott választás lesz.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök menesztette Naftali Bennet oktatási és Ajelet Saked igazságügyi minisztert - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap.

Izraelben szeptember 17-én tartanak előrehozott parlamenti választást, miután az áprilisi választások után Netanjahu nem tudta felállítani új kabinetjét a kitűzött határidőig, szerda éjfélig. Az új, ősszel esedékes választásig hivatalban marad az a kormány, amely tavaly november, az előző kneszet feloszlatása óta irányítja az országot Benjámin Netenjahu vezetésével.

Ebben a kormányban volt miniszter a Zsidó Otthon (Habájt Hajehudi) nevű jobboldali párt színeiben Saked és Bennet, akik tavaly év végén kiléptek pártjukból és Új Jobboldal néven új, keményvonalas, a kormányzó jobboldali Likudtól jobbra álló pártot alakítottak.

Az új párt áprilisban nem lépte át a választási küszöböt, így kimaradt a szerdán feloszlatott parlamentből.

Saked és Bennet egyelőre nem jelentette be, hogy indulnak-e a szeptemberi előrehozott választáson új pártjukkal, vagy esetleg csatlakoznak-e más párthoz egyénileg, vagy közösen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×