eur:
394.46
usd:
369.27
bux:
65566.74
2024. április 23. kedd Béla
Egy Boeing 737-es gép a floridai Jacksonville-ben 2019. május 4-én, miután 143 emberrel a fedélzetén leszállás közben nem tudott megállni a haditengerészeti repülőtér betonpályjáán, és belecsúszott a Szent János-folyóba. A charterjáratként közlekedő gép a guantánamói amerikai haditengerészeti támaszpontról érkezett.
Nyitókép: MTI/AP/Gary McCullough

Vízbe csúszott egy repülőgép landolás közben

Folyóba csúszott egy landoló utasszállító repülőgép péntek este egy floridai repülőtéren, a gép fennmaradt a víz színén, és a rajta tartózkodó mind a 136 utas átvészelte a balesetet - közölték a hatóságok.

A tájékoztatás szerint ugyanakkor 21 embert kórházba szállítottak, egyikük sincs életveszélyben. A Miami Air légitársaság Boeing 737-es gépe Jacksonville repülőterén nem tudott megállni a leszállópályán, ezért csúszott bele a Szent János-folyóba - közölte az amerikai haditengerészethez tartozó repülőtér szóvivője. Az említett légitársaság charterjáratokat teljesít.

A CNN hírtévé értesülései szerint a gép fedélzetén katonák, családtagjaik, valamint az amerikai védelmi minisztériumnak különböző feladatokat végző emberek tartózkodtak. A gép a Kuba szigetén lévő Guantánamo-öböl amerikai haditengerészeti támaszpontjáról érkezett.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×