INFORÁDIÓ 
2019. december 12. csütörtök
Gabriella

eurostar

vonat

london

párizs

Egy Eurostar vonat a hollandiai Roosendaal pályaudvarán 2016. április 28-án. A Siemens vállalat vasúti szerelvényeket gyártó részlege és a Holland Vasutak, az NS vasúttársaság próbajáratokat indít az Amszterdamot, Brüsszelt és Londont összekötő útvonalon. A három nagyvárost érintő járatokat várhatóan 2017 végén üzemelik be.

Ezt nem fogja gyorsan kiheverni a London-Párizs gyorsvasút

Infostart / MTI

Órákig állt a közlekedés, mert egy férfi felmászott egy londoni pályaudvar tetejére, és ott aludt.

Leállították szombaton néhány órára a London és Párizs, illetve Brüsszel között közlekedő Eurostar gyorsvonat valamennyi Nagy-Britanniába érkező, illetve onnan induló járatát, mert egy férfi felmászott a St Pancras londoni pályaudvar tetejére, és ott töltötte az éjszakát.

A társaság szombat reggel közölte: leállította a londoni St Pancras pályaudvarra érkező és onnan induló valamennyi járatát.

Az Eurostar részletekről beszélő szóvivője szerint a behatolót a St Pancras közelében észlelték.

A bejelentés csütörtök este érkezett a vasúttársasághoz, de a behatolót, egy 44 férfit csak szombat reggel vették őrizetbe. Az illető bement a vasútpályára, majd felmászott a pályaudvar tetejére, és ott töltötte az éjszakát. A helyi média felvételt közölt róla, amint angol zászlót lenget az állomás tetején.

Illetéktelen behatolás és a forgalom akadályoztatásának gyanújával vették őrizetbe.

Az Eurostar az őrizetbe vétel után újraindította a forgalmat, de arra figyelmeztette az utasokat, hogy a leállás miatt egész nap fennakadások lehetnek a forgalomban, ezért, ha tehetik, ne utazzanak az Eurostarral, és jegyeiket visszaválthatják.

Az incidens miatt az Eurostart 11 szerelvényét nem tudták elindítani, a leállás több mint ötezer utast érintett. A londoni pályaudvaron hosszú sorokat lehetetett látni.

Az Eurostar szuperexpresszek óránként 320 kilométeres sebességgel közlekednek a három európai főváros között.

Nyitókép: MTI/EPA/Robin Utrecht
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018