eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Képviselők az ülésteremben a Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén 2018. december 11-én. Az EP ezen a napon megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést.
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick Seeger

Szavazást segítő új weboldalt indított az Európai Parlament

Az Európai Parlament (EP) 24 nyelvű, a májusban esedékes EP-választásra való felkészülést segítő, útmutatóval ellátott új weboldalt indított arról, hogyan lehet szavazni az egyes tagállamokban - közölte az uniós parlament pénteken.

A magyar nyelvű oldal címe https://www.europai-valasztasok.eu/

Mint közölték, az oldalon megtalálható az összes, választással kapcsolatos információ. Lépésről lépésre, kérdés-felelet formában magyarázza el a nemzeti választási rendszert, és tájékoztat egyebek között a választás napjáról, a választási korhatárról, a regisztrációs határidőről, a szavazáshoz szükséges dokumentumokról. Az oldal az országonként jelölt képviselők számát és a nemzeti választási hatóság elérhetőségét is tartalmazza.

Az egyes tagállamokról szóló oldalak az ország saját nyelvén és angolul is elérhetők.

A weboldalról kiderül, hogyan lehet külföldről - az unión belülről vagy akár kívülről -, esetleg meghatalmazott révén leadni a szavazatokat. Ez az információ főként az Egyesült Királyságban élő, közel hárommillió uniós állampolgár számára nyújthat segítséget.

A weboldalon emellett információk találhatók az Európai Unióval, a vezető jelöltekkel és a választás utáni eseményekkel kapcsolatban. Az érdeklődők megtudhatják, hogyan kapcsolódhatnak be abba a figyelemfelkeltő kampányba, amely a választási részvételt kívánja ösztönözni. Linket tartalmaz az Európai Parlament választásokkal kapcsolatos híreihez és a választási eredményeket - azok ismeretessé válása után - tartalmazó weboldalhoz. Valamint elérhetőséget az EP képviselőcsoportjaihoz és az európai politikai pártokhoz.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×