eur:
395.52
usd:
372.54
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Biztató Donald Trump egyik legutóbbi Twitter-bejegyzése

Donald Trump amerikai elnök derűlátó az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat illetően.

Egyik pénteki mikrobog-bejegyzésében az elnök ugyan nem részletezte, hogy konkrétan mire is gondol, de leszögezte, hogy optimista a kereskedelmi tárgyalások jövőjét illetően. "A tárgyalások Kínával jól haladnak" - írta.

Egy nappal korábban - csütörtökön este - szintén Twitter-bejegyzést szentelt a témának, és akkor arról írt, hogy

90 napon belül elérhető a megállapodás Pekinggel.

Az elnök két gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow és Peter Navarro az egyik televíziónak nyilatkozva szintén derűlátóan ítélte meg a kereskedelmi megállapodás jövőjét.

"Szerintem az elkövetkező 90 napban sok siker tanúi leszünk" - fogalmazott Kudlow, a Fehér Ház Országos Gazdasági Tanácsának vezetője.

"Ez két különböző dolog"

K Kudlow és Peter Navarro, a Fehér Ház kereskedelmi tanácsadója egyaránt fontosnak tartotta leszögezni azt is, hogy a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat globális pénzügyi igazgatójának Kanadában amerikai kérésre történt letartóztatása nem befolyásolja az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat.

"Ez két különböző dolog" - mondta Peter Navarro, és hozzátette, hogy Meng Van-csou letartóztatásának és az amerikai-kínai tárgyalások megkezdésének időpontja csupán "véletlen egybeesés". Larry Kudlow pedig azt hangsúlyozta: szerinte kétséges, hogy ez a fejlemény befolyásolná a kereskedelmi tárgyalásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×