eur:
392.79
usd:
366.18
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Matteo Salvini olasz belügyminiszter (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a milánói városházán 2018. augusztus 28-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktorral közös kormányzásról beszélt az olasz belügyminiszter

Matteo Salvini Magyarország, illetve a magyar nép ellen tervezett, politikailag motivált uniós szankciónak tartja a strasbourgi szavazást.

"Meggyőződésem, hogy néhány hónap múlva Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel együtt kormányozzuk Európát" - jelentette ki az APA osztrák hírügynökség tudósítása szerint Matteo Salvini olasz belügyminiszterHeinz-Christian Strache osztrák alkancellárral Bécsben pénteken tartott találkozója után.

Az olasz tárcavezető szerint "a Magyarország, illetve a magyar nép ellen tervezett uniós szankciók politikailag motiváltak és őrültséget jelentenek".

Az osztrák szabadságpárti Heinz-Christian Strache kijelentette: Orbán Viktor "tiszteletet és köszönetet érdemel" azért, mert 2015-ben megvédte és biztosította az EU külső határait, amikor minden más ország ezen a téren kudarcot vallott.

Strache azt mondta, hogy a jelenlegi - osztrák - uniós elnökség olyan Európát akar, amely megvédi magát, ezért Ausztria teljes támogatásáról biztosította Olaszországot és azokat az uniós tagállamokat is, amelyek az EU külső határa mentén helyezkednek el. "Ezeket az országokat nem szabad cserben hagyni".

A két jobboldali politikus pártjaik, az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és az olasz Liga további együttműködését jelentette be a jövő májusban esedékes európai parlamenti (EP-) választások előtt. " Az osztrák alkancellár ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: az FPÖ tovább kívánja mélyíteni és erősíteni az együttműködést a Ligával.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×