eur:
393.83
usd:
368.04
bux:
65862.51
2024. április 23. kedd Béla

Mérgező füst az Európai Tanács új épületében: többen rosszul lettek

Elővigyázatossági okból miatt megváltoztatták a csúcs helyszínét Brüsszelben.

Az eredeti tervekkel ellentétben az Európai Tanács régi székházában rendezik meg az uniós állam- illetve kormányfők csütörtökön kezdődő kétnapos csúcstalálkozóját, miután a nemrég átadott új épületet egy héten belül már másodszor kellett kiüríteni a konyhában szivárgó mérgező füst miatt.

A tanácsi sajtószolgálat tájékoztatása szerint elővigyázatosságból döntöttek a helyszín módosítása mellett, az ülés programja azonban változatlan.

Az uniós csúcsértekezletek és miniszteri ülések új helyszínéül szolgáló Európa épületet tavaly decemberben adták át, ezt megelőzően a szomszédos Justus Lipsius épület volt a tanácsi intézmények központi székháza.

Az Európa épületben dolgozók közül szerdán többen is rosszul lettek, ezért a hatóságok kiürítették a székházat. Hasonló incidensről érkeztek hírek pénteken is, akkor húsz ember lett rosszul, közülük kilencet kórházba kellett szállítani. A hivatalos közleményben bizonyos tisztítószerek közötti kémiai reakcióval magyarázták a történteket.

"Nincsenek biztonsági aggályaink, pusztán azt gondoltuk, jobb lenne megváltoztatni a helyszínt, hogy mindenki jóllétét biztosítani lehessen" - mondta egy uniós tisztségviselő a Le Soir című belga napilapnak.

A szivárgás okának felderítésére a hatóságok vizsgálatot indítottak.

A Brüsszelben "Űrtojásnak" (Space Egg) is nevezett, futurisztikus épületet sorozatos csúszások után adták át, az építkezés mintegy 320 millió euróba került.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×