eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Kisbabát mentettek ki a romok alól, a testvéreiért még küzdenek

Kisbabát mentettek ki a romok alól, a testvéreiért még küzdenek

Az olaszországi Ischia szigetén 3,6, későbbi számítások szerint 4-es erősségű földrengés volt, amelynek következtében néhány ház összeomlott, egy ember pedig életét vesztette.

A földmozgás főleg Casamicciola és Lacco Ameno települést érintette, előbbiben előbb sikerült élve kimenteni három embert a romok alól - életkorukat nem közölték -, majd a rengés után 7 órával sikerült egy héthónapos kisbabát is élve kiemelni egy romba dőlt házból. Az 5 és 7 éves fiúknak, akik reagáltak a mentőalakulatok jelzéseire, vizet adtak, hogy megóvják őket a kiszáradástól. Később az egyik fivérét is kimentették, már csak egy gyerek van a romok alatt - a mentők beszélni tudnak vele, de kiszabadítaniuk délig nem sikerült.

A gyermekek szülei sértetlenül kerültek ki házukból, ők egy másik szobában voltak a rengéskor.

Ischia vulkáni eredetű sziget a Tirrén-tengerben, a Nápolyi-öböl északi részén. Capri mellett Ischia is rendkívül népszerű nyaralási célpont, a német turisták körében különösen látogatott. Angela Merkel német kancellár is többször töltötte itt szabadságát. Becslések szerint jelenleg mintegy 250 ezer ember (helyi lakosok és turisták) tartózkodik a szigeten.

Az első hírek szerint a rengés magnitúdója (erősségének műszeres megfigyelésen alapuló mérőszáma) 3,6 volt, de későbbi számítások szerint az elérte a 4-es mértéket.

Ez a mostani földmozgás Olaszországban nem számít nagy méretűnek, de - mint Gianluca Valensise az ANSA hírügynökségnek elmondta - a vulkánok alatt bekövetkező földrengések alig érik el az öt kilométeres mélységet, s ezért erősebb a hatásuk a felszínen.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×